Wat is de e-portemonnee?

De e-portemonnee is een digitaal spaar- en beloningssysteem waarmee u als burger punten kunt verdienen in uw gemeente. Door duurzaam en milieuvriendelijk gedrag te vertonen, sprokkelt u elektronische punten. Die kunt u gebruiken als betaalmiddel om allerlei ecologisch verantwoorde items te kopen.
Deze punten vormen dan een welkome aanvuling op de euro.

Punten verdienen

Elke gemeente stelt een verdienlijst samen, met daarop alle acties waarmee punten te verdienen zijn. In die lijst vindt u naast de actie ook nog hoeveel punten u ermee kunt verdienen en wáár die punten op uw kaart gezet worden (verdienplaats); voor vele acties kunnen deze punten elektronisch worden aangevraagd.

Meer info

Punten uitgeven

Net als bij de verdienlijst stelt elke gemeente ook een verzilverlijst samen met alles wat met de punten kan gekocht worden. In deze lijst wordt per item ook aangegeven hoeveel (punten) het kost en waar u het kunt kopen (verzilverplaats); een aantal acties kunt u ook elektronisch aanvragen.

Meer info

Spaarkaart

Alle puntentransacties gebeuren via de elektronische identiteitskaart. Makkelijker kan haast niet: iedereen heeft normaal gezien nu zijn of haar elektronische identiteitskaart en heeft die ook steeds bij zich.

Meer info

Puntensaldo

Op deze website kunt u terecht om uw puntensaldo te controleren.

Meer info